Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! Çok büyük darbe vuruldu

Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! Çok büyük darbe vuruldu

Sıcak Temas ve Çatışma

Yerlikaya, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde gerçekleştirildiğini belirtti. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nın istihbari çalışmaları sonucunda başlatılan operasyona Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklar, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA’lar da destek verdi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Operasyonun Detayları

Operasyon sırasında Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri, jandarma komando birlikleri ve güvenlik korucuları ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çatışma sonucunda, dört terör örgütü mensubu, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin, İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde turuncu ve gri kategoride yer aldıkları tespit edildi.

Kimlikler ve Geçmiş Suçlar

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri de açıklandı. “Brüsk” kod adlı Basri Cin, “Rüstem” kod adlı Sefer Temel, “Kamuran Gever” kod adlı Yılmaz Sala ve “Dilsöz Rojhilat” kod adlı teröristlerin, 1 güvenlik görevlisi ile 2 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 3 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın yaralanması dahil toplam 6 eyleme katıldıkları belirlendi.

Geçmiş Eylemler ve Katılımlar

Teröristlerin katıldığı eylemler arasında, 24 Mayıs 2018’de Beytüşşebap kırsalında bir güvenlik görevlisinin şehit edildiği silahlı saldırı, 15 Temmuz 2019’da sivil bir aracın geçişi sırasında düzenlenen EYP’li saldırıda 1 sivil vatandaşın şehit edilmesi ve 2 sivilin yaralanması, 6 Haziran 2020’de bir güvenlik görevlisinin yaralandığı EYP’li saldırı, 29 Temmuz 2020’de 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı operasyon esnasındaki EYP’li saldırı, 14 Ağustos 2022’de 2 sivil vatandaşın yaralandığı EYP’li saldırı ve 13 Eylül 2023’te 1 sivil vatandaşın şehit edildiği silahlı saldırı bulunuyor.

Yerlikaya’dan Tebrik ve Kararlılık Mesajı

Bakan Yerlikaya, şehitlerin kanının yerde kalmadığını belirterek, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız,” dedi. Yerlikaya, operasyona katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, jandarma ve güvenlik korucularını tebrik ederek, operasyonun başarısına dikkat çekti.

Exit mobile version