Bayram öncesi 4 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kuvvetli rüzgar geliyor

Bayram öncesi 4 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kuvvetli rüzgar geliyor

Bayramda Türkiye’nin bazı bölgelerinde yağışlı hava bekleniyor.

İstanbul’da bunaltan sıcaklar, dün yerini kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Sıcaklıklar 40 derece hissediliyordu neredeyse. Şimdi 28-30 derece civarlarına düşecek. Bu cumartesi gününü bayramın birinci gününü biraz daha rahat serinlemiş bir havada geçireceğiz. Rüzgarlar serin serin esecek. Ege’ye de serinlik gelecek. İzmir’e de gelecek. Özellikle Karadeniz Marmara ve İstanbul’da iyi bir serinleme olacak. 8 derece düşüş var.” dedi.

Bayramda Türkiye’nin bazı bölgelerinde de yağışlı bir hava var.Dilek Çalışkan, “Başta Edirne olmak üzere İstanbul üzerinden İç Anadolu üzerinden bir sağanak geçişi olacak. Zaten serinlemeyi de bu sağladı. Bayramın ilk günü yağış daha çok Doğu’da. Erzurum, Artvin Kars Ağrı Erzincan taraflarında sağanak yağış var. Özellikle bugünden başlayarak Trakya Batı Karadeniz, Zonguldak, Bartın Sinop Samsun’a kadar uzanan kesim Ankara’nın da belirli ilçelerinde görülecek. İç Anadolu’da Sivas Kayseri Konya taraflarında sağanak geçişi olacak dikkat etmek gerekiyor bu yağışlara.” ifadelerini kullandı.Sıcak havanın bayramdan sonra yeniden etkisini artırması bekleniyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Doğu ve Batı Karadeniz’de bugün kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı.

Açıklamada, “Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın, 15 Haziran Cumartesi gününün ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50-75 km) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’de ise rüzgarın, 15 Haziran Cumartesi günün ilk saatlerinde batısında zamanla genelinde batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50-75) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinde doğusunda, akşam saatlerinden sonra batısında etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.

Samsun Valiliği ise, ulaşımda aksamaların meydana gelebileceğini belirterek, dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırıkkale, Çankırı, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Samsun, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevreleri, Ordu’nun iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version