Bayram tatili bilet satışlarını artırdı: Uçak ve otobüslerde doluluk oranı rekor seviyede

Bayram tatili bilet satışlarını artırdı: Uçak ve otobüslerde doluluk oranı rekor seviyede

Biletbayisi.com’un raporuna göre, bayram tatilinde uçak seyahatine talep, zirveye ulaştı. 14-23 Haziran tarihleri arasındaki mevcut tüm uçuşlar tamamen doldu. Açılan ek seferlerdeki uçak biletlerinin de yüzde 92’si hızla satıldı.

İç hatlarda, özellikle İstanbul-Muğla, İzmir-Antalya ve İstanbul-Antalya rotalarında büyük bir yoğunluk yaşandı. İstanbul-Muğla hattındaki mevcut uçuşlar ve ek seferlerin tamamı doldu. İzmir-Antalya rotasında mevcut uçuşlar ve ek seferler yüksek doluluk oranlarına ulaştı ve bu rotada biletler, hızla tükendi.

İstanbul-Antalya hattı da bayram tatilinin favori rotalarından biri oldu. Ek seferler bile hızla doldu ve seyahat etmek isteyenler, erken rezervasyon yapmak zorunda kaldı.

Dış hatlarda ise İstanbul-Londra, İstanbul-Paris ve İstanbul-Dubai rotalarındaki yoğunluk dikkati çekti.

İstanbul-Londra, Kurban Bayramı döneminde en yoğun uluslararası uçuş rotalarından biri olarak tüm seferlerini doldurdu ve ek seferler de hızla tükendi.

İstanbul-Paris rotası, kültürel ve tatil amaçlı seyahatler için popüler tercihler arasına girerek yüksek talep gördü. İstanbul-Dubai rotası ise tatil ve alışveriş için tercih edilirken, ek seferler açılmasına rağmen bilet bulmak zorlaştı.

Seyahat planı yapanlar için iç hat uçak biletlerinde ortalama fiyatlar 1500-2500 TL, dış hat uçuşlarında ise 3 bin-6 bin TL arasında değişiyor.

– Otobüslerde doluluk oranı yüzde 96

Otobüs seyahatlerinde de bayram dolayısıyla büyük bir talep artışı yaşandı. Mevcut seferlerin yüzde 96’sı doldu ve açılan ek seferlerdeki biletlerin yüzde 88’i satıldı.

İstanbul-Ankara hattındaki tüm seferler doldu ve ek seferlerde dahi yer bulmak zorlaştı. İzmir-Adana rotası, özellikle memleketine gitmek isteyen yolcular arasında yoğun talep gördü ve ek seferler hızla doldu.

Exit mobile version