Bilet fiyatlarına sınırlama geliyor! Artık fiyat sınırının üzerinde satış yok!

Bilet fiyatlarına sınırlama geliyor! Artık fiyat sınırının üzerinde satış yok!

Yaklaşık 7 milyon kişinin bayram tatilinde otobüsle seyahat etmesi bekleniyor. Yıldırım, “Eğitim-öğretim dönemi 14 Haziran’da sona erecek ve 16 Haziran’da Kurban Bayramı başlayacak. Bu dönemde otobüs seferlerinde ciddi bir yoğunluk yaşanacak.” ifadelerini kullandı. Otobüs firmalarının 12-25 Haziran tarihleri arasında ek sefer düzenlemek için hazırlık yaptığını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan izin beklediklerini belirtti.

Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarının artık 4 aylık dönemler için belirleneceğini ve bu sürede fiyatların üst sınırının aşılmasının mümkün olmadığını açıkladı. “Firmalar, yoğunluk arttıkça biletleri tavan fiyattan satabilirler ama belirlenen fiyat sınırının üzerinde satış yapamazlar.” dedi.

Yıldırım, güvenli yolculuk için sürücülere ve yolculara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle otobüs sürücülerinin direksiyon başında telefon kullanmaması gerektiğini vurguladı. “Araç kullanacak sürücüler yorgun, uykusuz ve bakımsız araçlarla yola çıkmamalı. Seyahat edecek vatandaşlar da emniyet kemeri takma konusuna özen göstermeli.” dedi. Emniyet kemeri takmanın zorunlu olduğunu ve kazalarda yaralanma ve ölümlerin en büyük sebebinin emniyet kemeri takılmaması olduğunu hatırlattı.

Exit mobile version