Bin rakımda yetişiyor tadına hiçbir şey benzemiyor! İsteyen bahçeye giriyor poşete dolduruyor: 100 TL’ye topraktan gelen lezzet

Bin rakımda yetişiyor tadına hiçbir şey benzemiyor! İsteyen bahçeye giriyor poşete dolduruyor: 100 TL’ye topraktan gelen lezzet

Pamukova’da çilek hasadı, ailelere keyifli bir etkinlik sunuyor. Tüketiciler, çilekleri kendi elleriyle toplamanın yanı sıra, ürünün nasıl yetiştirildiği hakkında bilgi sahibi oluyor. Özellikle hafta sonları Sakarya ve çevre illerden gelen aileler, 1000 rakımlı yaylalarda çilek toplamanın tadını çıkarıyor. Çileğe “el değmeden” tarladan doğrudan ulaşmanın avantajı, hem tüketicileri hem de üreticileri memnun ediyor.

Pamukova Ziraat Odası Başkanı Yaşar Ulukaya, çilek rekoltesinde aşırı sıcaklar nedeniyle bir düşüş yaşandığını ancak fiyatların tatmin edici olduğunu belirtti. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Bilecik gibi çevre illerden gelen tüketiciler, çilekleri kilogramı 100 liradan satın alabiliyor. Ayrıca, tur şirketleri de bu etkinliğe ilgi gösteriyor ve piknik havasında turlar düzenliyor.

Hüseyinli Mahalle Muhtarı Çağrı Lafçı da bölgedeki 100 haneli mahallede çilek üretiminin geçim kaynağı olduğunu ve ziyaretçilerin memnuniyetinin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Lafçı, “Gelen misafirlerimiz kaliteli çilek topladıkları için çok memnun oluyor. Kapımız herkese açık, herkesi bekliyoruz.” dedi.

Çilek üreticisi Ulvi Kurt, bölgeye gelenlerin sosyal medya etkisiyle ilgi gösterdiğini belirtti. Kurt, “Vatandaşlar, tarlada kendi elleriyle topladıkları çileklerin nasıl yetiştirildiğini öğreniyor. Bu aromayı Türkiye’nin başka yerinde bulma şansınız yok. Doğal güzellikleri ve havasıyla mükemmel bir yer.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version