Birçok kişi bilmiyor… Dünyanın ikinci en büyüğü! Bir keşfedilirse ayağınız kesilmeyecek

Birçok kişi bilmiyor… Dünyanın ikinci en büyüğü! Bir keşfedilirse ayağınız kesilmeyecek

Avrupa Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü, muhteşem bir doğal güzelliği içerisinde saklıyor. Yazın ayrı kışın ayrı olan Nemrut Kalderası, binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bitlis’teki en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan krater gölü bölgeye gelen ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Doğa fotoğrafçıları tarafından fotoğraflanan krater gölü 2.700 rakım yükseklikten Türkiye’ye göz kırpıyor. Kendine hayran bırakan doğal güzelliği fotoğraflamak İsteyenler ise zirveye tırmanarak yaz kış demeden bu görüntüyü kayda alıyor. Yaklaşık 2 saat süren Karlı zirveye yürüyüşün ardından muhteşem bir doğa fotoğrafı sizi bekliyor olacak.

Nemrut’u zirveden görüntülemek isteyenler 2 saatlik zorlu yolculuğun ardından muhteşem görüntülerle karşı karşıya kalıyor. Doğa Fotoğrafçısı Oktay Subaşı, bu güzelliğin tüm yorgunluğu silip attığını söyledi. Türkiye’de görülmesi gereken en güzel yerlerden biri olduğunu söyleyen Subaşı, doğa güzelliğini zirveden fotoğraflamak için arkadaşlarıyla birlikte sabahın erken saatlerinde zirveye doğru yürüyüş yaptıklarını söyledi.

2 saatlik bir zirve yürüyüşünün ardından Nemrut Kalderası’nın muhteşem güzelliği göz kamaştırırken kraterin gerek içi gerekli dışı birçok endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Subaşı, “Bunun yanı sıra çeşitli yaban hayvanları, kuşlar ve kelebekler açısından son derece zengin bir fauna ve floraya sahip bir yer. Bunun dışında manzara olarak da çok güzel bir yer ve bizler bugün en güzel görülebilen zirve noktasındayız. Çok yorucu bir yürüyüşün ardından zirveye ulaşıp bu manzarayı görünce tüm yorgunluğumuz gitti. Bu kraterin zirveden görüntüsü gerçekten herkesin görmesi gereken güzelliklerden biri diyebilirim” dedi.

Exit mobile version