BM’den Aşırı Sağcı Bakan Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa Açıklamasına Tepki

BM’den Aşırı Sağcı Bakan Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa Açıklamasına Tepki

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog inşa etme çağrısının “ters etki oluşturduğunu” vurguladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stéphane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ben-Gvir’in ifadelerinin çok zararlı olduğunu ifade etti. Dujarric, “Bu tür ifadeler, en hafif tabirle son derece ters etki oluşturuyor.” dedi.

Dujarric, Ben-Gvir’in sözlerinin zaten hassas olan durumu daha da tedirgin hale getirebileceğini belirterek, “Kudüs’teki kutsal alanlar için taraflar arasında bir statüko veya anlaşma var. Buna herkes saygı göstermeli,” şeklinde konuştu.

İsrail Ordu Radyosu’na verdiği bir röportajda, Ben-Gvir mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ibadet etmesine olanak tanıdığını savundu. Ayrıca, “Mescid-i Aksa’ya bir sinagog inşa eder misiniz?” sorusuna “Evet,” yanıtını vermişti.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Ben-Gvir’in ifadeleri sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’daki mevcut statükonun değişmediğini iddia etti.

Exit mobile version