Bol güneş, yüksek yer istiyor! Hasat başladı, 5 günde tükendi! Çarşıda pazarda yok satıyor

Bol güneş, yüksek yer istiyor! Hasat başladı, 5 günde tükendi! Çarşıda pazarda yok satıyor

Konya’nın Aladağ bölgesi Torosların bereketli sularıyla beslenirken ürünleri de son derece verimli oluyor. Her yıl sezonun ilk meyve ve sebzelerini çıkaran Aladağ bölgesi, erkenci kiraz hastalığıyla da yüzleri güldürdü.

Konya’da yüksek rakımlı ve bol güneş alan arazilerde yetiştirilen erkenci kirazın hasadı Hadim’in Aladağ bölgesinde geçtiğimiz günlerde başladı. Bol güneşle renklenen kirazlar hem yerel tüketicileri hem de bölgelere taze ve lezzetli bir seçenek olarak sunuluyor. Geçtiğimiz günlerde Aladağ bölgesinde ilk hasadı yapılan erkenci kirazların kasanın dibini görmesi ise 5 günü buldu. Tüketicinin yoğun ilgi gösterdiği ürünler çarşıda pazarda yok satıyor sadece 5 günde tüm ürün tükeniyor.

Ağaç dallarından ince ince toplanan erkenci kiraz pazara sunulmak için gün sayıyor. Bölgede yalnızca kiraz değil şeftali, ayva ve diğer meyveler de yetiştirilip tüketici ile buluşturuluyor. Bağcılığın geleneksel olduğu bölgede ayrıca Antep fıstığı gibi ürünlerde yetiştiriliyor.

Olgunluğa erişen erkenci kirazın dikkatle toplandığını belirten üreticiler ilk olgunlaşan kirazın 5 gün içerisinde satıldığını belirtti. Özenle hasat işlemleri yapılan erkenci kirazlar olgunlaştıktan sonra Konya’nın yerel pazarlarında 15 gün sonra tüketici ile buluşmaya hazırlanıyor

Exit mobile version