Boşanma Davasından ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ Cezası Çıktı! Gülümseme Sesi Hakaret Sayıldı

Boşanma Davasından ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ Cezası Çıktı! Gülümseme Sesi Hakaret Sayıldı

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz haberlerine göre; konuya ilişkin Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede yer alan ifadelere göre şüpheli sıfatıyla dinlenen K.D. söz konusu videonun eşinin telefonunda olduğunu ve videodaki kadın sesinin de eşi Ö.D.’ye ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine şikayetçi olan Ö.D. de şüpheli sıfatıyla dinlendi. Ö.D., ifadesinde videodaki sesin kendisine ait olduğunu ancak kaydı kendisinin almadığını ifade etti. İddianamede 10 saniyelik videoda K.D.’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntülerinin (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkadan sarıldığı video efekti) kullanılarak çektiği videodaki ifadelerin hakaret içerdiği değerlendirmesi yapıldı. Videoda ayrıca görülmeyen bir kadın sesi olduğu ve bu sesin gülme sesi olduğuna yönelik de değerlendirmelerin yer aldığı iddianamede iki ismin de ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

Savcılık ifadesinde Ö.D., “Boşanma aşamasındayken eşim ile tartışmalarım oluyordu. Tam hatırlamıyorum ancak bu yüzden kendisini CİMER’e ihbar etmiş olabilirim. Video kaydındaki ses bana aittir. Ancak videoyu ben kayda almadım. Videoyu kendisi çekmiştir. Ben sadece yanında gülüyordum. Video kaydını da İnstagram’daki efekt denilen uygulama işle yapmıştır. Eşim başka bir partiyi tuttuğu için AKP’yi sevmemektedir. Bu yüzden bu tarz görüntüler kendisi yapmaktaydı” dedi.

Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda, K.D.’ye “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle 5237 sayılı TCK’nın 299/1 maddesi gereğince 1 yıl hapis cezası verildi. Ceza 5237 sayılı TCK’nın 62/1 maddesi uyarınca 1/6 oranında indirim yapılarak 10 ay hapis cezası verildi.

Hükmün açıklanması geri bırakılırken videoda gülme sesi duyulduğu için yargılanan Ö.D.’ye ise yine aynı maddeler gereğince 1 yıl hapis cezası verildi. Ö.D.’nin de cezasında indirim uygulanarak hakkında 10 ay hapis cezası uygulanmasına karar verildi. Söz konusu ceza para cezasına çevrildi ve Ö.D.’nin 6 bin TL para cezası ödemesine karar verildi. Karara İstinaf yolunun açık olduğu ifade edildi.

Exit mobile version