Boykot listesinde hangi şirketler var?

Boykot listesinde hangi şirketler var?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Rize’deki tartışmalı açılışa katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticilerinin disipline sevk edileceğine ilişkin açıklamasında dile getirdiği “boykot kapsamında olan işletme” ifadesi tartışma yarattı. “Hükümetin boykot kapsamına aldığı şirketlerin hangileri olduğu” merak konusu oldu.

Rize’de AK Partili belediye başkanları ve yöneticilerinin, İsrail’e destek verdiği öne sürülerek boykot edilen Burger King şubesinin açılışına katılması tepkilere neden olmuştu.

Tepkilerin ardından, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açılışa katılan belediye başkanlarının ve teşkilat yöneticilerinin disipline sevk edildiğini duyurmuştu.

Çelik açıklamasında, “Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir” demişti.

AK Parti Sözcüsü Çelik’in açıklaması hükümetin bazı şirketleri boykot listesine aldığı iddialarını da gündeme getirdi. Bu konuda ticaret odaları ve ilgili bakanlıklara bilgi verilip verilmediği merak konusu oldu. Çelik’in açıklamasında yer alan “boykot kapsamında” ifadesi İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama destek veren bazı küresel şirket ve markalarla ilgili liste yapıldığı iddiasını gündeme getirdi.

Konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden bugüne kadar bir açıklama yapılmaması da Çelik’in açıklamasında dile getirdiği “boykot kapsamı”nı belirsiz bıraktı.

Tartışmalar devam ederken, boykot listesinin bazı sivil toplum örgütleri tarafından sosyal medyada isimleri yayınlanan şirketler olduğu da ileri sürüldü.

Exit mobile version