Bratislava ilk kez direkt uçuşla İstanbul’a bağlandı

Bratislava ilk kez direkt uçuşla İstanbul’a bağlandı

Tuna Nehri ve Morava Nehri kıyısında yer alan Bratislava, Avusturya ve Macaristan olmak üzere iki egemen devlete sınırı olan tek başkent olarak Avusturya, Bulgar, Hırvat, Çek, Alman, Macar, Yahudilik gibi pek çok kültürel, tarihsel ve dini izi bir arada barındırıyor. Eski şehir bölgesindeki dar sokaklar, renkli binalar ve Gotik tarzda kiliseler, geçmişi günümüze taşıyan, mutlaka görülmesi gereken özel adresler arasında. Şehrin siluetine hakim olan ünlü Bratislava Kalesi ise muhteşem panoramik manzarasıyla şehrin en önemli simgelerinden biri. Doğal güzellikleri, Orta Çağ yoğun olmak üzere tarihi zenginlikleri, kültürel çeşitliliği, modern atmosferiyle İstanbul’a benzerlik gösteren Bratislava üzerinden farklı destinasyonlara geçiş de mümkün.

Yeni açılan bu hattın, Sabiha Gökçen’e yıl sonuna kadar ek olarak 23 bin uluslararası yolcu kazandırması bekleniyor. Böylece Sabiha Gökçen, 53 ülkede 40 iç hat ve 122 dış hat noktasına hizmet vererek toplamda 162 destinasyona bağlanacak. Havalimanı, 2024’ün ilk aylarından itibaren yolcu sayısını düzenli olarak artırmaya devam ediyor.

ISG İcra Kurulu Başkanı (CEO) Serhat Soğukpınar, “Turizm sezonunun başında açılan bu yeni hat ile İstanbul’u Avrupa’nın köklü şehirlerinden biri olan Bratislava’ya direkt uçuşla bağlayarak seyahat deneyimini artırıyoruz. Hem İstanbul’dan Bratislava’ya hem de Bratislava’dan İstanbul’a seyahat edecek misafirlerimize konfor ve kolaylık sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bratislava’ya uzanan bu hat, ISG’nin Avrupa bağlantılarını güçlendiren önemli bir iş birliği. Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Exit mobile version