Brezilya’da değil Türkiye’de o ilimizde yetişiyor, kapış kapış gidiyor! 100 dönümlük serada hasat başladı

Brezilya’da değil Türkiye’de o ilimizde yetişiyor, kapış kapış gidiyor! 100 dönümlük serada hasat başladı

Türkiye’deki en verimli topraklara sahip olan Hatay’ın Arsuz ilçesi, Üçgüllük Mahallesi’nde yapılan üretimlerle adını söz ettiriyor. Çiftçilik yapan Sercan Satmaz, yüz dönümlük serasında Mus hasadı yapmak için kolları sıvadı. İthal muzlara rakip çıkmak için yerli muz üretiminde görev alan Satmaz, yurt içinde birçok noktaya yetiştirdiği ürünleri gönderiyor. Yerli muzlar seradan 32 TL’den satılıyor.

Hatay’ın bereketli topraklarında muz hasadı devam ederken 37 yaşındaki Çiftçi Satmaz, 100 dönümlük arazi üzerine kurduğu serasında Anamur muzu ürettiğini belirtti. Biraz acemilik olduğunu ifade eden Satmaz, “Toprak olarak biz onlardan daha üstünüz. Normalde muz ekimi her ay yapılır hangi ayda ekersen bir yıl sonra o ayda ürün alırsın. Mart ayında ekersen, Mart ayında hasat alırsın.” dedi.

Eylül ayında ektiği ağaçların tonajının ortalama 40 kilo olduğunu belirten Satmaz, Mart ayında ektiği ağacın tonajının 20 kilo olduğunu ifade ederek Mart ayında yetişen ürünlerin fiyatının daha yüksek olacağına değindi. Tarlada çalışan işçilere günlük asgari ücret usulü maaş verdiğini ifade eden Satmaz, ürünlerin iç piyasa ürünü olduğunu belirterek toplanan ürünlerin depoya gönderildiğini aktardı.

Depoda bulunan ürünleri kestikten sonra havuzlara koyduğunu dile getiren Satmaz, havuzda yıkanıp paketlendikten sonra depolara koyup raf ömrünü yaklaşık 3-4 gün olan ürünlerin etilen gazıyla sarartılıp piyasaya gönderildiğini söyledi. Satmaz, “Biz Anamur’a bağlıyız, biz onun üzerinden gidiyoruz fiyat 30 TL ile 32 TL arasında dalında” şeklinde konuştu.

Exit mobile version