Bu mesleği bilen işsizlik nedir bilmiyor! Türkiye’de en çok aranan meslekler açıklandı

Bu mesleği bilen işsizlik nedir bilmiyor! Türkiye’de en çok aranan meslekler açıklandı

Gıda sektörü, 2024’ün ilk yedi ayında en yüksek işe alım oranını yakalayarak dikkat çekti. İmalat sanayi ise en fazla çalışan arayışında bulunan sektör olarak öne çıktı. Türkiye genelinde en çok iş ilanı İstanbul’da verilirken, en az ilan ise Bayburt’ta yayınlandı.

Eleman.net verilerine göre, 2024’ün ilk yedi ayında en fazla başvuru yapılan meslekler sıralaması şu şekilde oluştu: Güvenlik görevlisi %5,45 oranıyla birinci sırada yer alırken, onu %5,14 ile depo elemanı takip etti. Bu meslekleri %3,03 ile ön muhasebe elemanı, %2,86 ile temizlik görevlisi, %2,79 ile şoför, %2,53 ile üretim elemanı, %2,51 ile eleman, %2,28 ile satış danışmanı, %2,26 ile müşteri temsilcisi ve %2,18 ile muhasebe elemanı izledi.

İşverenlerin en çok aradığı meslekler sıralamasında ise güvenlik görevlisi %7,01 oranıyla birinci sırada yer aldı. Onu %4,76 ile temizlik görevlisi, %4,10 ile depo elemanı, %2,90 ile eleman, %2,31 ile satış danışmanı, %2,16 ile garson, %1,99 ile kasiyer, %1,95 ile üretim elemanı, %1,68 ile kurye ve %1,53 ile muhasebe elemanı takip etti.

Eleman.net CEO’su Levent Dicle, 2024 yılının ilk yarısında elde edilen veriler hakkında yaptığı açıklamada, özellikle büyük şehirlerde artan nüfus yoğunluğu nedeniyle güvenlik görevlisi talebinin arttığını vurguladı. Dicle, “Son dönemde güvenlik görevlisi ve turizm elemanı mesleklerinin iş alımlarındaki artış, ülkenin mevcut sosyoekonomik koşullarını da yansıtıyor. Özellikle büyük şehirlerde artan nüfus yoğunluğu; toplumsal etkinlikler, alışveriş merkezleri, havalimanları gibi kritik yerlerde güvenlik ihtiyacını artırıyor. Pandemi sonrası toparlanma sürecinde turizm sektöründe yaşanan büyüme ise otellerden restoranlara, tur rehberlerinden eğlence sektörüne kadar geniş bir yelpazede iş fırsatı sunuyor. Türkiye’nin turizm alanında rekabet gücünü koruma perspektifi, bu sektördeki istihdam artışının süreceğine işaret ediyor” dedi.

Exit mobile version