Bu meslekleri yapanlar artık vergisini peşin ödeyecek! Yüzbinlerce kişiye büyük şok

Bu meslekleri yapanlar artık vergisini peşin ödeyecek! Yüzbinlerce kişiye büyük şok

Vergi alanında alınan Yeni kararlar herkese şaşırtmaya devam ediyor. Hükümet tarafından yapılan açıklama doğrultusunda vergi adaletini sağlamak için yeni adımlar atıldı. Düzenleme doğrultusunda doktor, mühendis gibi meslek grupları da “peşin vergi” sınıfına giriyor. Konu hakkında çalışmalar sürerken detaylar açıklanmaya devam ediyor.

Hükümet, vergi adaletini sağlamak ve dolaylı vergilerin genel vergi gelirleri içindeki payını azaltmak amacıyla yeni bir vergi paketi üzerinde çalışmalarına başladı. Bu yeni düzenlemeyle, doktor, mühendis, diş hekimi gibi bazı serbest meslek mensuplarına ‘peşin vergi’ uygulaması getirilmesi planlanıyor.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in duyurduğu bu yeni vergi paketi, özellikle kazancı ile ödediği vergi arasında uyumsuzluk olan serbest meslek mensuplarını hedef alıyor. AK Parti’de başlatılan çalışmalara göre, bu meslek gruplarının vergileri peşin olarak alınacak, ardından beyanname verilecek. Vergi dönemi sonunda ise mahsuplaşma yapılacak.

AK Parti kaynakları, bazı meslek gruplarının lüks yaşam tarzlarına dikkat çekerek, kazançlarıyla ödedikleri vergiler arasındaki uyumsuzluğun ortadan kaldırılacağını belirtiyor. Parti kurmayları, “Bazı meslekleri yapanların lüks arabaları ve yüksek yaşam standartları var. Ancak, ödedikleri vergiler bu kazançları yansıtmıyor. Vergi kaçırmanın önüne geçmek istiyoruz” dedi.

Yeni düzenlemeyle, vergi peşin alınarak beyan edilen matrahın gerçekçi olup olmadığı denetlenecek. AK Parti kaynakları, “Kimse vergi incelemesine tabi olmak istemez. Bu yüzden beyan edilen matrah, alınan vergiden daha düşük gösterildiğinde incelemeye tabi tutulacak. Böylece vergi kaçırmanın önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version