Bu saatler arasında dışarı sakın çıkmayın! Meteoroloji resmen tarih verdi: Çok fena olacak

Bu saatler arasında dışarı sakın çıkmayın! Meteoroloji resmen tarih verdi: Çok fena olacak

Sıcaklıklar 10 Derece Artacak

Bu kış mevsimi beklenenden daha ılıman geçti ve yaz mevsimi kapıya dayandı. Son günlerde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar, ani bir artış gösterdi. Hafta ortasına kadar sıcaklıkların 6 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Meteoroloji, özellikle saat 11-16 aralığında “Dışarı çıkmayın” uyarısı yaptı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Kış Aylarının Ardından Gelen Sıcak Yaz

Son meteorolojik değerlendirmelere göre, geçen hafta bölgemizi etkileyen yağışlı ve serin hava yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacak. Hafta sonu mevsim normallerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak, hafta ortasına kadar 6 ila 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul İçin Önemli Uyarılar

Gelecek günlerde İstanbul’da hava sıcaklıklarının 32 dereceyi bulması bekleniyor. Meteoroloji, kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar için saat 11-16 aralığında dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Muğla’da Yüksek Sıcaklık Beklentisi

Muğla’da gelecek günlerde sıcaklıkların 34-38 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar, öğlen saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini belirterek, bol sıvı tüketilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bu hafta için vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Bu uyarılar doğrultusunda, özellikle sıcak saatlerde dışarı çıkmamak ve bol sıvı tüketmek önemli tedbirler arasında yer alıyor.

Exit mobile version