CHP Yargıtay üyelerine veda yemeğini Meclis’e taşıdı: 500 kişilik lüks yemekli geceye hangi kamu bankası sponsor oldu?

CHP Yargıtay üyelerine veda yemeğini Meclis’e taşıdı: 500 kişilik lüks yemekli geceye hangi kamu bankası sponsor oldu?

Yemek, İstanbul Çağlayan Adliyesi tarafından düzenlendi ve katılım için belirlenen davetiye ücreti 1.500 TL oldu. Veda yemeğine, Adalet Bakanlığına bağlı bakan yardımcıları, çok sayıda hakim ve savcı katıldı. Ancak, bu etkinliğin yapıldığı 5 yıldızlı otelin tercih edilmesi ve masrafların kamu kaynaklarıyla karşılanması, yargı bağımsızlığı ve adalet sistemine olan güven açısından tartışmalara neden oldu.

Bu gelişmeler üzerine, CHP TBMM Grup Başkanvekili Murat Emir, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması için bir yazılı soru önergesi sundu. Emir, önergesinde, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Şaban Yılmaz ve Murat Çağlak, Yargıtay üyeliklerine seçilmiş ve kendileri için Çağlayan Adliyesi tarafından bir veda gecesi düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Emir, yemekle ilgili dikkat çeken detayları da vurguladı. “Yemek, İstanbul’da beş yıldızlı bir otelde düzenlenmiş ve davetiyelerin maliyetinin neredeyse tamamı bir kamu bankası tarafından karşılanmıştır,” diyen Emir, etkinliğin masraflarının nasıl finanse edildiğine dair sorular sordu.

Murat Emir, Adalet Bakanı Tunç’a şu soruları yöneltti:

Exit mobile version