CHP’den Alman sosyal demokratlarla işbirliği protokolü

CHP’den Alman sosyal demokratlarla işbirliği protokolü

Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına gelen Özel ve Klingbeil Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. Klingbeil, Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Özel ve Klingbeil daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Klingbeil şunları yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve günümüzün modern ve eşitlikçi toplumunu kuran Mustafa Kemal Atatürk’e saygıyla. Türk ve Alman halklarını yıllardır bağlayan kardeşlik duygularıyla. Bu kardeşlik duygularına büyük teşekkürlerimle.”

Özel ve Klingbeil daha sonra İsmet İnönü’nün de mezarını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.

İki lider, daha sonra CHP Genel Merkezi’nde ortak basın açıklaması yaptı.

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Geliştirilen ikili ilişkiler doğrultusunda SPD ile CHP arasında bir siyasi iş birliği protokolü imzaladık.

Almanya’da yükselen aşırı sağ tehdidinin seçim sandığın bertaraf edileceğine olan inancımı vurgulamak isterim. Almanya ve Almanya’nın iktidar partisi SPD ile köklü ilişkilerimiz var. Dostum Lars ile imzaladığımız mutabakat metni çok yakın bağları olan iki ülke ve halklarımızın yararına olacak yeni olanaklar sunuyor. Gecikmiş ve doğru bir adımdı. Bizler Avrupa’nın en eski ve en köklü siyasi partileri olmakla birlikte aynı dünya görüşüne sahip olan kardeş partileriz.

İmzaladığımız metin bir siyasi işbirliği mütabakatı. Bu metin sadece kağıda basılmış bir niyet mektubu, beyanı değil, iki parti, iki ülke, iki halk ve tüm Avrupa’nın faydasına birçok girişimin ilk adımını teşkil edecek önemli bir adımdır.”

Exit mobile version