CHP’li Gürer emeklilerin ve buğday üreticilerinin dertlerini dinledi

CHP’li Gürer emeklilerin ve buğday üreticilerinin dertlerini dinledi

Buğday alım fiyatlarına çiftçilerin her yerde tepki gösterdiğini belirten Gürer, buğday alım fiyatının 15 bin TL/ton olarak revize edilmesi gerektiğini söyledi. Buğday üreticisi Murat Yavuz ise “Buğday ektik, alım fiyatı çok düşük açıklandı, yüzde 12 artış oldu geçen yılki fiyata göre. Geçen yıl 7 bin 900 liraya buğday sattık, artı bin lira prim verdiler. Şu ankinden iyiydi yani. O zaman mazot 18 liraydı, şu anda mazot 40-42 lira. 2020’de bir ton buğday 20 gram altın yapıyordu, şimdi 3 gram yapıyor” diye konuştu.

Gürer’e 35 yıldır kurban kestiğini ancak bu yıl zorlandığını anlatan emekli vatandaş, “Köy yerinde ufak tefek kendimiz ürettiğimiz halde geçinemiyoruz artık. Şehirdekiler ne yapıyor bilmiyorum. 35 senedir ben kurban keserdim, bu sene sıkıntı çekiyorum” diye konuştu.

İktidar tarafından emeklilere yurt tatili önerildiğini belirten Gürer, köy halkına “Aranızda emekli olup da tatile gidecek var mı?” diye sordu Gürer’in sorusuna cevap veren memur emeklisi bir vatandaş, “Ulukışla’nın pazarına her hafta gidemiyoruz. Sayın vekilim, eskiden her hafta giderdik, şimdi ayda bir kere iki kere gidiyoruz. Köyden ilçede kurulan pazara dahi gidemez olduk” dedi.

Exit mobile version