CHP’li Karatepe, Şimşek’le kritik görüşme öncesi ANKARAGÜNDEM’a konuştu: ‘Adaletli’ vergi paketi için…

CHP’li Karatepe, Şimşek’le kritik görüşme öncesi ANKARAGÜNDEM’a konuştu: ‘Adaletli’ vergi paketi için…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe yarın saat 10.00’da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda, Bakan Mehmet Şimşek ile bir araya gelecek. Görüşmeye dair ANKARAGÜNDEM’a açıklama yapan CHP’li Karatepe, ‘TBMM’ye kanun teklifi olarak sunulması beklenen yeni vergi paketi için ‘adaletli olunması konusunda görüşlerimizi dile getireceğiz’ dedi.

Erdoğan’dan vergi paketine ayar: Servet vergisi ve borsa kazanç vergisi taslaktan çıktı

Öte yandan CHP’li Yalçın Karatepe, temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini de dile getirecek. Görüşmede kamu-özel iş birliklerinin ve alım garantili projelerin bütçeye oluşturduğu yükte masaya yatırılacak.

Türkiye’de kurallar a’dan z’ye değişiyor: Yeni vergi paketi her şeyi yeniden belirleyecek

“Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak. Yoksul daha da yoksullaştırılıyor, bu politikaların karşısındayız” mesajını veren Karatepe yarın yapacakları görüşme sonrasında bir basın açıklaması da yapacaklarını ifade etti.

‘Asgari ücret ile en düşük emekli maaşında iyileştirme önerilerimiz olacak’ diyen Karatepe’ye CHP’yi temsilen iki ekonomi kurmayı da eşlik edecek. Kurmayların ise Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir olduğu ileri sürüldü.

Exit mobile version