CHP’nin Narin Güran Cinayeti İçin Araştırma Komisyonu Önerisi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Diyarbakır’da yaşanan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emir, Meclis’te bu olayın aydınlatılması adına bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

Emir, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Narin’in öldürülmesinin yalnızca bir çocuk cinayeti değil, toplumsal vicdanı derinden sarsan bir insanlık suçu olduğunu vurguladı. Narin’in kaybolmasının ardından toplumun farklı kesimlerinin tepkileriyle bir aydınlanma sürecinin başlatılması gerektiğinin altını çizdi. “Cezasızlık Kültürü Sorunu Büyütüyor”

Bu tür olayların üstü örtülmeden, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Emir, şu ifadeleri kullandı: “Her yıl yüzlerce çocuğumuz bu tür şiddet olaylarına maruz kalıyor. Artık bir çocuğumuzu daha kaybetme lüksümüz yok.”

Emir, Meclis’in yalnızca mevcut davalar için değil, genel olarak şiddet ve cinayet olayları için araştırmalar yapması gerektiğini açıkladı. Özellikle bu cinayetlerin ardındaki sosyolojik, psikolojik ve ekonomik nedenlerin gündeme taşınmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Emir, Kara Harp Okulu’ndan mezun olanların yemin töreninin ülke gündeminde gereğinden fazla yer bulduğunu belirterek, bu durumun yoksulluk ve işsizlikteki sorunları örtbas etme çabası olduğunu savundu. Bu tür törenlerin altında başka motivasyonlar arandığını ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını da eleştiren Emir, resmi rakamların gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Emir, resmi işsizlik rakamlarının yanı sıra, iş bulma ümidi kalmamış olan 3,2 milyon kişinin de işsizlik statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version