Çift kol nakli oldu, 5 yıl sonra söyledikleri gözleri doldurdu! İş kazasında iki kolu kesilmişti

Çift kol nakli oldu, 5 yıl sonra söyledikleri gözleri doldurdu! İş kazasında iki kolu kesilmişti

26 Kasım 2019’da kadavradan nakledilen iki kolla yeni bir hayata başlayan Yusuf Oğuz Şimşek, 5 yıldır fizik tedavi görüyor. Tedavisine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde devam eden Yusuf Oğuz Şimşek, kendisine yeni bir hayat imkanı sunan, operasyonu gerçekleştiren ve ikinci kez Akdeniz Üniversitesi Rektörü seçilen Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti.

Prof. Dr. Özlenen Özkan ile sohbet eden ve hayırlı olsun dileğinde bulunan Yusuf Oğuz Şimşek, kollarını artık çok rahat kullanabildiğini ve ihtiyaçlarını görebildiğini anlattı. Prof. Dr. Özlenen Özkan ile el sıkışan Şimşek, destekleri için de teşekkür etti.

Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Yusuf Oğuz Şimşek

5 yıldır yakından izlediği Yusuf Oğuz Şimşek’in kendisine iyi baktığını ve tedavi kurallarına en iyi şekilde dikkat ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, şöyle konuştu:

“En baştaki ve sonraki sürecini yakından biliyorum. 5 yıl önce 2 kol nakli yaptık ve süreç içerisinde hiçbir sorun olmadı. Bu ameliyatlar hem bizim hem de hasta için zor süreçler. Problemsiz bir şekilde uyum sağladığını gördüm. Yusuf artık tek başına hayatını idame ettirebiliyor. Anne ve babası Yusuf’u evde yalnız bırakabiliyor. Ömür boyu takipleri sürecek. 5 yıl boyunca kendisine çok iyi baktı ve hiçbir sorun yaşamadık.”

Zorlu tedavi sürecini en iyi şekilde geçirmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Yusuf Oğuz Şimşek, anne ve babasıyla beraber yaşadığı evde ihtiyaçlarını kendi başına giderebildiğini söyledi.

Ameliyat öncesi ve sonraki yıllarda alışma süreci yaşadığını ve bu durumun kendisinde rahatsızlığa neden olduğunu anlatan Yusuf Oğuz Şimşek, üniversite hastanesinde verilen destekle kısa sürede bu sorunu da aştığını söyledi.

Exit mobile version