Çin’den Orta Doğu’da Gerilim Azaltma Çağrısı

Çin’den Orta Doğu’da Gerilim Azaltma Çağrısı

Çin, Orta Doğu’daki gerilimin azaltılmasına yönelik önemli bir çağrı yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, bölgede uzun vadeli istikrarın sağlanması için birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Global Times’ın haberine göre, Lin Cien, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastın ardından yaptığı açıklamalarda, bu tür olayların bölgedeki gerilimi artırabileceğine dikkat çekti.

Lin, Filistinli grupları bir araya getirme çabaları hakkında da konuştu. Ülkesi, Filistin’deki iç uzlaşmanın sağlanmasını destekleyerek, Orta Doğu’daki barış ve istikrar için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Uluslararası topluma düşen görevi hatırlatan Lin, Orta Doğu’daki mevcut durumun ciddiyetinin farkında olunması gerektiğini vurgulayarak, çatışmaların azaltılması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’dayken suikasta uğradı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Heniyye’nin konutuna saldırı düzenlendiğini bildirdi. Hem Hamas hem de İran, suikastın arkasında İsrail’in olduğunu ileri sürdü, fakat İsrailli yetkililerden konuya dair bir yanıt gelmedi.

Heniyye, daha önce Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

Exit mobile version