Çocuğunuz bu oyunu oynuyorsa dikkat! Dışarıdan oldukça masum görünüyor…İçeriği çok tehlikeli çıktı

Çocuğunuz bu oyunu oynuyorsa dikkat! Dışarıdan oldukça masum görünüyor…İçeriği çok tehlikeli çıktı

Hürriyet’ten Selin Irmak Kaçmaz’ın haberine göre, Avataria isimli bu oyunda her ne kadar yaş sınırı 12 olarak görünse de oyuna girerken yaş yazılmadan girilebiliyor. Bu durum çok daha küçük çocukların oyuna üye olabileceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra yaş sınırı ortadan kalkınca büyük yaş gruplarından insanlar çocuklarla kolaylıkla iletişime geçebiliyor ve tehlike burada başlıyor.

İddialara göre, oyunda yaşı büyük kadın/erkekler, çocuklara “Bize gidelim” gibi tekliflerde bulunabiliyor, oynarken bar ve kafe seçimi yapılıyor, çıplaklık ve bel altı konuşmalar da oldukça fazla.

Söz konusu oyunun teknik kısmına ilişkin olarak Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı /Adli Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, şunları aktardı:

1- Bu oyuna kaydolma ve oynama aşamaları neler?

Avataria, sosyal simülasyon türünde bir sanal dünya oyunudur. Oyuncular, kendi avatarlarını yaratarak sanal bir dünyada diğer oyuncularla etkileşime geçerler. Oyuncular, oyuna başlarken bir hesap oluşturur. Kayıt işlemi sırasında kullanıcı adı, şifre ve e-posta adresi gereklidir. Yaş bilgisi istense de doğrulanmadığı için 12 yaş altındaki çocuklar da kolayca oyuna erişebilir. Oyuncular hesap oluşturduktan sonra kullanıcı adı ve şifre ile oyuna giriş yapabilirler.

Avataria’da barlar, kafeler gibi çeşitli sanal mekanlar bulunur ve oyuncular bu mekanlarda diğer oyuncularla sosyalleşebilirler. Oyun içinde çeşitli görevler ve etkinlikler sunulur, bunları tamamlayarak oyuncular oyun içi ödüller kazanabilirler. Ayrıca, avatarlarının görünümünü ve sanal evlerini özelleştirebilirler. Ancak, Avataria gibi açık platformlar bazı güvenlik riskleri barındırır.

Exit mobile version