Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt Zaferinde gündem oluşturan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt Zaferinde gündem oluşturan açıklamalar

Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin sadece bir askeri zafer olmadığını, aynı zamanda yeni bir yurt ve medeniyet inşa hareketinin de başlangıcı olduğunu belirtti. “Malazgirt, zulme karşı kenetlenmenin zaferidir. Üzerinden geçen 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu, bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akmaya devam ediyor. Üstte mavi gök çökmedikçe, kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatacak” ifadelerini kullandı.

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü: Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı

Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin sadece Türklerin değil, tüm Müslümanların ortak zaferi olduğunu dile getirdi. “Bu toprakları aşkla dokuduk. Fethettiğimiz her yeri camilerle, medreselerle donattık. İstanbul’un Fethi’ne giden sürecin en kritik adımı Malazgirt’le atılmıştır. Alparslan’ın ordusunda Kürtler, Araplar ve diğer kavimlerden Müslümanlar, düşmana karşı omuz omuza savaşmış, mübarek kanları bu topraklarda birbirine karışmıştır” dedi.

Malazgirt’te tarihi buluntular: Bakan Ersoy’dan önemli açıklama

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin davasının her zaman mazlumların yanında durmak olduğunu vurguladı. “Davamız, mazluma umut olmak, kanayan yaralara merhem olmaktır. Davamız, hak ile batılın kıyamete kadar sürecek kavgasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Davamız, toprağı vatan, vatanı aziz kılmaktır” ifadelerini kullandı.

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü renkli etkinliklerle kutlanıyor

Exit mobile version