Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama: Ruanda’dan Türkiye’ye göçmen gönderileceği iddiası doğru mu?

Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama: Ruanda’dan Türkiye’ye göçmen gönderileceği iddiası doğru mu?

Kararın yürürlüğe girmesi sonrası İngiltere’nin ülkedeki düzensiz göçmenleri yolladığı Ruanda ile yapılan turizm anlaşması ‘yeni bir göç dalgası yaşanır mı’ endişesine yol açtı.

İddiaların ardından Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Pazar günü Ruanda’dan Türkiye’ye sadece THY’den 5 uçak geliyor. Diğer firmalar ile birlikte Ruanda’dan İstanbul’a pazar günü 66 adet uçuş var” ifadeleri yer aldı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, “İngiltere Ruanda ile anlaşarak mültecileri Ruanda’ya yolluyor. Ruanda ile AK Parti hemen bir turizm anlaşması yapıyor. Ve İngiltere’den Ruanda’ya gidenler Ruanda’dan Türkiye’ye mi getiriliyor?” diye sordu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan ise, “Geçtiğimiz Temmuz ayında uyarmıştım, şimdi bakıyoruz ki İngiltere, Ruandalıları Türkiye’ye göndermenin formülünü bulmuş” dedi.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada, “Ruanda’dan sığınmacılar Türkiye’ye gelecek” iddialarına üzerine açıklama yayımladı.

Exit mobile version