Daha büyük bir depremin habercisi! Süleyman Pampal Bitlis depremi sonrası herkesi uyardı

Daha büyük bir depremin habercisi! Süleyman Pampal Bitlis depremi sonrası herkesi uyardı

Türkiye’nin felaketi haline dönüşen ve 11 şehirde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerine yarısı sarılmadan yeni depremlerin meydana gelmesi herkeste tedirginlik yaratıyor. Bitlis’teki depremin daha büyük bir depremin habercisi olduğunu belirten uzman isim CNN Türk ekranlarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Bölgede daha büyük deprem olacak yerler var. Ama bu deprem için (Bitlis’teki 4,7’lik deprem) beklenen büyük depremin uyarıcısı diyebiliriz.” dedi. Son zamanlarda bölgede meydana gelen depremleri belirten Pampal, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Arap levhasının hareketlendiğini söyledi. Levhası, Anadolu ve Arap levhalarının sınır bölgesinde meydana gelen depremin yeni sonuçlar doğurabileceğini de belirtti.

Van’ın batısında bulunan Hakkari’nin deprem bölgesi olduğunu işaret eden uzman isim, deprem beklenen bir yer olduğunun altını çizdi. Doğu Anadolu ve kuzey Anadolu’nun kesiştiği bölgede fay bulunduğunu söyleyen Pampal, yine her an büyük bir deprem yaşanabileceğini vurguladı. Bu bölgede meydana gelen depremlerin herkesi kaygılandırdığını ifade eden Pampal, uyarıcı bir deprem diyerek büyük beklenti olan faylar bulunduğunu söyledi.

Exit mobile version