Dalaman’da Orman Yangını! Belediye Başkanı’ndan Yardım Çağrısı

Dalaman’da Orman Yangını! Belediye Başkanı’ndan Yardım Çağrısı

Yangın rüzgarın etkisi ile büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangında bazı evler hasar aldı. 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 personel alevlere müdahale ederken, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş yangın bölgesinde açıklama yaptı.

Durmuş, “Yangın Taşbaşı’nın alt kısmında başlamıştı. Çok büyük bir yangın var. Yakınlarda olan vatandaşlarımızdan ricamız acilen su tankerleri ile üstteki yoldan gelmelerini rica ediyorum. Su tankerine ihtiyacımız var acilen. Büyükşehir belediyemiz ve Orman Müdürlüğümüzün ekipleri müdahale ediyor ama yetersiz kalıyoruz. Çok acil hava desteğine ihtiyacımız var. Yoksa daha büyüyecek. Çok şiddetli rüzgar var. Bu rüzgarda yangının durma şansı yok. Çok acil desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Yangın bölgesinde sabahın ilk ışıklarıyla beraber 5 uçak, 4 helikopter ile hava müdahalesinin başlayacağı öğrenildi. Hava müdahalesi ile birlikte yangının hızının kesilerek kara ekiplerinin müdahalesi ile alevlerin önüne geçilmesi planlanıyor. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür de yangın söndürme çalışmalarını yerinde sevk ve idare ediyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, -bölgede bugün dördüncü yangının çıktığını bildirdi. Yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da çıktığını ifade eden Akbıyık, “En büyük yangın burası. Tüm ekiplerimiz burada. Orman Bölge Müdürlüğümüzün kara araçları, itfaiye, arazöz, iş makineleri Büyükşehir Belediyemizin, tüm civar belediyelerimiz, AFAD kriz merkezimiz toplandı, başında bir vali yardımcımız var” dedi.

Exit mobile version