Davutoğlu, Bahçeli’ye seslendi: Sinan Ateş’i öldürenlerden hesap sormadıkça kendisine ülkücüyüm diyemez

Davutoğlu, Bahçeli’ye seslendi: Sinan Ateş’i öldürenlerden hesap sormadıkça kendisine ülkücüyüm diyemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenen Davutoğlu “Bahçeli evini temizlesin. Selçuk Özdağ’ı öldürmeye çalışanlara hesap sormadıkça kimse kendine ülkücüyüm diyemez.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Devleti batıl hale getirdiler. Şu anda göreve gelen rektörlerin hukuka saygıları varsa görevi bırakmaları lazım. Hükmü kaldırılmaz ya devlet budur. Bunlar ne devlet bilgisine ne devlet ahlakına sahip. Bakan yardımcısı olabilenler çok az.

-Devleti bu hale getirdiniz muhalefet etmeyelim de ne yapalım? Devleti kabile devletinden daha kötü hale getirdiniz.

-Süt konseyinde 4 büyük kartel var. Üretici neden yok orada. Ödemesini 3 ay sonra alıyor, vade farkı yok. Ama yeme vade farkı ödüyorum. ‘Bu işten nasıl çıkacağım?’ diyor. Besicide damızlık yok, çoban yok. Küçükbaş çiftliğine de gittik. 600 koyunu varmış, 200 koyunu kalmış onları da elimden çıkarıp gideceğim diyor. Burası mahrumiyet bölgesi değil Ankara.

-Cumhurbaşkanı ‘doğurganlık oranı düşüyor’ diye şikayet ediyor ya hayvancılıkta yüzde 7’ye düşmüş. Nüfusumuzda böyle bir düşüş olsa alarm vermez miyiz? Neden vermiyorsunuz?

-Türkiye’de bir noktadan sonra hayvan stoku kalmayacak. Görünen o. Ücret 150 binle 300 bin bandına çıkmış.

-Planlama yapılması lazım. Rekabet eksikliği, damızlıkta problemi var. Alınan her kararı “kimin cebine ne kadar girecek?” diye değil, ciddiyetle almak lazım. Üretici, tüketici, devlet bir araya gelir karar alır. Hayvancılık alanlarını genişletmek lazım.

-Topraklar insansızlaştırıldı. Belediyeler, beldeler kalktı. Büyükşehir belediyesiyle birlikte tarım kalktı. Osmanlı bostan diye bir şey üretmiş neden üretmiş. Savaş olur içeri gıda giremez diye şehrin içini ve etrafını tarım alanına çevirmiş. Buna modern dilde kent tarımı deniyor. Biz köy demişiz yok saymışız.

Exit mobile version