Dededen kalma arazisine ekti, piyangoyu buldu! Kilosu 1000 liradan yok satıyor: Kurusuna da talep patladı

Dededen kalma arazisine ekti, piyangoyu buldu! Kilosu 1000 liradan yok satıyor: Kurusuna da talep patladı

Türkiye’de yaş sebze ve meyve denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri Mersin oluyor.12 ay boyunca çeşit çeşit ürün hasat eden üreticiler gençlere de örnek oluyor. Farklı ürünleri deneme amacıyla toprakla buluşturan üretici müşteriye de ürün çeşitliliği sağlıyor. Erdemli ilçesine bağlı 1270 rakımlı Karahıdırlı Köyü’nde çiftçilik yapan iki çocuk babası Halil Serin, son yıllarda üretimi artan aronya meyvesi yetiştirmek için ata topraklarında üretim sağlıyor.

Dededen kalma arazisini değerlendirmek için 3 yıl önce diktiği fidelerden bu yıl yaklaşık 1 ton ürün elde eden Serin, aronyanın kilogram fiyatı 200 ile 250 TL’den satıyor. Aronyanın kurusu ise 800 ile 1000 TL arasında değişen bir fiyatla satılıyor.

Ürünlerim 1270 rakımda yetiştirildiğini belirten Halil Serin, “Burası ebeden dededen kalma ata toprakları. Biz burayı üretime geçirdik. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle aronya dikmeye karar verdik ve başarılı olduk. Ürünümüzü 3 yıl önce diktik, bu yıl da hasat etmeye başladık. Şu ana kadar yaklaşık 1 ton civarında hasat ettik. İnsanların yeni öğrendiği bir ürün. İnsanlar tatmak için sipariş veriyor, biz de onlara yetiştirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki sene 2 ton civarında verim bekliyoruz. Bu süreç içerisinde de meyvenin biraz daha tanınacağını düşünüyorum” sözlerini dile getirdi.

İlk aşamadan bu yana oğluna yardım eden anne Arzu Serin, çalı gibi bir ağaç üzerinde yetişen meyvelerin toplamasının çok kolay olduğunu söyledi. Meyveyi yeni yeni Tanıdıklarını dile getiren Arzu Serin, elimden geldiği kadar meyve suyu, reçel gibi ürün yaptıklarını hatta lokumunu bile denediğini aktardı. Yaşının ilerlemiş olması nedeniyle vitamin kullandığını dile getiren Serin, yardım ederken yemeye başladığı ürünler nedeniyle vitaminini aldığını artık ekstra bir vitamin almaya ihtiyaç duymadığını da söyledi. Arzu Serin, aronyanın faydalarını internetten araştırdığını da vurguladı.

Exit mobile version