Dekontlarda ‘bağış’ yazıyor

Dekontlarda ‘bağış’ yazıyor

İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı’nın gündeme getirdiği ‘SGK borçları’ tartışmasına cevap verdiği açıklamasında, iktidarın kamu kaynağını kullanarak seçim çalışması yaptığına dair konuyu gündeme getirdi. 31 Mart öncesinde Cumhurbaşkanlığı kanalıyla İstanbul’da AK Partili 24 ilçe belediyesine 45’er milyon TL’lik seçim yardımı yapıldığını söyledi. Paranın bir tek Cumhur İttifakı ortağı olan MHP’nin elindeki Silivri’ye verilmediği görüldü.

31 Mart’tan sonra çoğu CHP’nin kazandığı belediyelere aktarılan 45’e milyonun belgesinde ‘Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ yazıldığı görüldü. Devlet bankaları aracılığıyla havale olarak aktarılan paranın açıklama kısmında ‘Bağış’ tanımının yapılması ise dikkat çekti. ANKARAGÜNDEM’ın ulaştığı bazı eski AK Partili başkanlar iddiayı kabul etmezken, CHP’li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe, Tuzla Belediye Başkanı Bingöl ve Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, aktarılan kaynağı doğruladı.

İmamoğlu “Çekmeköy Belediyesi, 45 milyon lira istiyor. Benim aklıma gelmez Cumhurbaşkanlığı’ndan yardım istemek. Biz, ancak metro yapmak için bir imza isteriz. Sigorta borcu 100 milyon lira olan belediyeye geri ödemesiz 45 milyon lira niye ödeniyor?” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki AK Partili belediyelere 31 Mart öncesi seçim kampanyası için 45’er milyon TL gönderildiğini öne sürdü. Eski başkanlar, para aldıkları yönündeki iddiayı yalanlarken Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılan yardımın belgelerine ANKARAGÜNDEM ulaştı. Aktarılan kaynağın açıklama kısmında ‘Bağış’ yazması dikkat çekti.

Exit mobile version