Devlet memura 40 bin veriyor onlar çalışana 60 bin! Yine de bir Allah’ın kulu çalışmıyor: ‘Mecbur kendim topluyorum’

Devlet memura 40 bin veriyor onlar çalışana 60 bin! Yine de bir Allah’ın kulu çalışmıyor: ‘Mecbur kendim topluyorum’

Coğrafi işaret belgesi bulunan dal bastı kirazlarının bu sene aroma olarak oldukça lezzetli olduğuna dikkat çeken Solmaz, “Türkiye’de nam yapmış bir kirazımız. İhracatçı gelirse İnşallah bu yıl da üreticilerimizin yüzü gülecek. Bu sezon da ürünlerimiz de çok kaliteli, seyrek tuttu ürün kalibrasyonu çok güzel” ifadelerini kullandı.

Bu yıl bölgede yaklaşık 800 tonluk kiraz hasadı gerçekleşmesini umduklarını söyleyen Solmaz, “Umuyoruz ki bu yıl kiraz üreticimiz hak ettiği değeri alır. Geçen yıl biliyorsunuz büyük bir afet yaşadık. Bundan dolayı çiftçilerimiz mağdur durumda” dedi.

Verimden yüzü gülen üreticinin en büyük sorunun ise işçi bulmak olduğunu anlatan Solmaz, “En büyük sorun işçi sıkıntısı. Yerelde çalışanlar kalacak yeri olmadığı için il dışına çıkınca şu anda işçi bulmakta zorlanıyoruz. Bir işçinin maliyeti günlük 2 bin TL. Günde ortalama 60 kilo kiraz derecek” şeklinde konuştu.

Pazarda kilosu 60-75 liradan satılan kirazda aracılar için bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Başkan Solmaz şunları söyledi:

“Çiftimiz bir yıllık emeğini alamıyor ama aracılar burada kilo başına 15-20 TL alarak çiftçinin 2 senede kazanamadığını bir ayda kazanıyorlar. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

Exit mobile version