Dikkat kamu personeli! Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete’de: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı, izinler kullandırılacak!

Dikkat kamu personeli! Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete’de: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı, izinler kullandırılacak!

Kamuda tasarruf paketinin ardından alınan kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu personelini yakından ilgilendiren yeni kararlar paylaşıldı. İşte tasarruf çerçevesinde alınan tedbirler…

Kamu çalışanları için yeni bir dönem başlıyor! Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, Resmi Gazete’de yerini aldı ve artık resmen yürürlükte. Peki, bu genelge senin hayatını nasıl etkileyecek? İşte detaylar:

Eğer toplu taşıma olan bir yerde çalışıyorsanız, artık personel servisi yok! Genelgeye göre, savunma ve güvenlik hizmetleri dışındaki tüm kamu kurumları personel servislerini kaldıracak.

Zorunlu durumlar hariç, fazla mesai yapmak artık yasak! Hem de nöbet ücreti de alamayacaksın.

Yıllık izinlerini biriktirenler dikkat! Artık izinler ilgili yıl içinde kullandırılacak. Geçmişten kalan izinlerin de 3 yıl içinde kullanılması gerekecek.

Memurlara verilen kıyafet yardımı artık nakit yerine ayni olarak yapılacak. Yani, kıyafet çeki veya kuponu yerine doğrudan kıyafet alacaksın.

Exit mobile version