Direksiyon sınavlarından sonra yeni bir düzenleme daha! Bu hatayı yapana 5 yıl sınava giremeyecek

Direksiyon sınavlarından sonra yeni bir düzenleme daha! Bu hatayı yapana 5 yıl sınava giremeyecek

Engelli kursiyerlerin kendisine ait veya temin edebileceğim standartlara ve engel durumuna uygun başka bir araç ile eğitim alarak sınavlara giriş yapabilecek. Bunun yanı sıra kurum açma işlemlerinde resmi kurum ve kuruluşlardan alınması gereken belgelerin ilgili kurumlardan kaynaklanan gecikmeler nedeniyle bir ay, inceleme raporunda belirtilen eksiklerin giderilmesi amacıyla 20 gün ek süre tanınacak.

Kurslara kayıt yaptıran adayların yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını ibraz etme zorunluluğu getirilecek. Bununla birlikte sahada yaşanan sıkıntıların giderilmesi, sahteciliğin önlenmesi kapsamında kayıp esnasında kurs tarafından kursiyerin fotoğrafı çekilecek. Sisteme aktarılacak kursiyerin fotoğraf ve bilgilerinin kendine ait olduğu ilişkin teyit sağlandıktan sonra kursiyer için düzenlenen fatura ve özel MTSK Modülüne işlenmesi ile birlikte mali bakımdan kayıt dışının önüne geçilmiş olacak.

Direksiyon eğitim dersi için ilk 4 sınavda başarısız olan adaylar istemesi durumunda ikinci 4 sınav hakkını kullanmak üzere başka bir kursa nakil yaptırma hakkını da elinde bulunduruyor.

Teorik sınavlarda başarısız olarak kursiyerler ise kendi isteğiyle kaydını sildirenlerde dahil olmak üzere direksiyon eğitim dersi sınavlarında başarısız duruma düşenler 3 yıl içerisinde yeniden kursa kayıt yaptırarak teorik eğitim ve sınavlarda muaf tutulacak.

Askerlik görevi, hamilelik, doğum veya tedavisi uzun süren bir hastalığı bulunan adayların sınav haklarının dondurulması ile birlikte mazeret süreleri bitiminde kalan sınav haklarını kullanma hakkına sahip olacak.

Uygulama sınavlarındaki süre 40 dakikaya kadar uzatılacak. Sınavlarda başarılı olan adayların elektronik ortamda düzenlenen Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Sertifikasını e-devlet sistemi üzerinden erişime açılacak.

Exit mobile version