Dışarıda yemek yiyenler dikkat! 138 TL daha fazla ödeme yapılacak! Bu saatten sonra kimsenin eli cebine gitmeyecek

Dışarıda yemek yiyenler dikkat! 138 TL daha fazla ödeme yapılacak! Bu saatten sonra kimsenin eli cebine gitmeyecek

Çalışan ve dışarıda yemek yemek zorunda kalan milyonlarca yurttaş yeni ayda yeni zamlarla karşı karşıya kalacak. Maliyetlerin iki katına çıktığı belirtirken yemek yemenin de artık lüks bir vaziyet olarak görüldüğü aktarıldı. Bir çorba içmek için 50 TL para ödemesi yapılırken bir döner yemenin maliyeti de 210 TL’ye kadar yükseldi. Bir lokantada iki karakter bir yemek için ödenen meblağ 500 TL’nin üzerinde yer alıyor.

Türkiye’de görülen kazanç haksızlığı ile beraber yemek enflasyonu da çoğalış göstermeye devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası tarafından paylaşılan bilgiler kapsamında İstanbul’da dışarıda yemek yeme maliyetinin Haziran ayına göre %91,6’ya eriştiği belirtildi. Dışarıda yemek yemek isteyen bireyler artık 138 TL daha fazla ödeme yapacak. Evvelki aylara oranla vaziyet daha ciddi bir ebada erişirken yurttaşın cebinde de para kalmıyor. İşte mevzu hakkındaki tüm ayrıntılar…

Ücretlere yapılan zamlar sonrasında pek çok alanda yeni zamlarda suratını gösterdi. Mazot zammı, enflasyon, Katma Değer Vergisi derken yurttaşın cebinde de para kalmıyor. Yapılan çoğalışlarla beraber ücretlerde eridi gitti. Yapılan zamlardan sonra yurttaş ne besinini şaşar oldu. Sofraların bırakılmaz mahsuller arasında yer alan ekmek maliyetleri de zamlardan kısmetini aldı. Hem talebeler hem de çalışanlar yapılan zamlara yetişemez hale geldi. Damla ile beraber İstanbul’da yemek yemenin maliyeti de belirli oldu. İstanbul’da yemek yemeye isteyen bireylerin ödeyeceği meblağlar şu biçimdedir:

Exit mobile version