Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Soykırımın tanığı olmaktan hicap duyuyoruz”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Soykırımın tanığı olmaktan hicap duyuyoruz”

Filistin’de yaşananların sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın vicdanını yaraladığını söyleyen Erbaş, “Gazze, tüm insanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir,” dedi. Müslümanların ve insanlığın zulme karşı durması gerektiğini vurgulayan Erbaş, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirterek, “Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir,” ifadesini kullandı.

Diyanet, hac ücretlerine yönelik iddiaları yalanladı

Tiyatronun yanı sıra, sanatsal etkinliklerin de toplumsal bilinci artırmadaki önemine değinen Erbaş, sanatın mesajları en hızlı ve etkili şekilde ileten güçlü bir vasıta olduğunu vurguladı. Filistin davasının sanat yoluyla da işlenmesinin önemine dikkat çeken Erbaş, bu tür etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Ayşenur Ezgi Eygi’nin ailesine taziye ziyareti

Tiyatro oyununun sonunda sahneye davet edilen Erbaş, oyunun sanat yönetmeni ve senaristlerini tebrik etti. Filistin’de zalim işgale karşı direnen Müslümanlara selamlarını ileten Erbaş, “İnancı, vatanı ve mukaddesatı uğruna mücadele eden Filistinli kardeşlerime Rabbimden zaferler niyaz ediyorum,” dedi.

Mesut Özil, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile bir araya geldi

Exit mobile version