Düzeneği ayakkabısına gizlemişti: YKS’de yapay zekayla kopya çeken kişinin okuldaki görüntüleri ortaya çıktı

Düzeneği ayakkabısına gizlemişti: YKS’de yapay zekayla kopya çeken kişinin okuldaki görüntüleri ortaya çıktı

Salondan çıkarılan M.E.E.’nin üzerinde yapılan aramada, ayakkabısında gizlenmiş elektronik bir düzenek bulundu. Şüphelinin router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme görünümü verilmiş kameraya soruyu okutup yapay zekaya gönderdiği, yapay zekanın da sorunun çözümünü yapıp, cevabı kredi kartı görünümündeki cep telefonu vasıtasıyla şüpheliye kulaklıkla ilettiği belirlendi.

Isparta Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) eğitim gören 2. sınıf öğrencisi M.E.E’nin sınavdaki görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, M.E.E.’nin sınav öncesi sınıfını kontrol ettikten sonra tuvalete girdikten bir süre sonra çıkıp tekrar girdiği ve yapay zeka sistemi bir saat sonra hata verince paniğe kapılıp şüpheli hareketler sergilemesi nedeniyle sınav görevlisi tarafından sınıftan çıkarıldığı anlar yer aldı. görülüyor.

Emniyet ekiplerine haber verilmesinin ardından M.E.E’nin gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzerine emniyete götürüldüğü an okul güvenlik kameralarına yansıdı.

Yapılan araştırmada, M.E.E.’ye A.B. isimli bir şahsın yardım ettiği tespit edildi. Her iki şahıs da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.E.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Exit mobile version