E-Devlet artık ücretli mi oluyor? Binlerce kişiyi ilgilendiren açıklama: GİB duyurdu

E-Devlet artık ücretli mi oluyor? Binlerce kişiyi ilgilendiren açıklama: GİB duyurdu

GİB’den yapılan açıklamada, elektronik ortamda gerçekleştirilen vergi sorgulama, beyanname gönderme gibi işlemler için herhangi bir ücret alınmayacağı vurgulandı. Açıklamada, bazı haber ve sosyal medya paylaşımlarında, dijital vergi dairesi ve e-Devlet uygulamalarının ücretli hale geleceğine dair yanlış bilgilere yer verildiği belirtildi. GİB, mükelleflerin ücretsiz olarak yararlandığı bu hizmetlerin, herhangi bir ücret ödemesi yapılmaksızın sunulmaya devam edeceğini duyurdu.

GİB, Vergi Usul Kanunu’nda yer alan düzenlemelerin, üçüncü kişilerle paylaşılacak bilgiler için katılma payı alınmasına izin verdiğini, ancak bu durumun mükelleflerin kendi işlemleri için ücret ödemesi anlamına gelmediğini ifade etti. Başkanlık, mükelleflerin haklarını korumaya devam edeceğini ve mevcut elektronik hizmetlerin ücretsiz olarak sunulmaya devam edeceğini vurguladı.

Açıklamada, “Bankalar, finans kuruluşları gibi kurumların kendi iç işlemleri için vergi bilgilerine ihtiyaç duymaları halinde GİB’den bu bilgilere ücretli olarak ulaşabileceği, ancak mükelleflerin bu durumdan etkilenmeyeceği” belirtildi.

Exit mobile version