e-Devlet’te en çok aranan 5 hizmet şaşırttı

e-Devlet’te en çok aranan 5 hizmet şaşırttı

E-Devlet Kapısı, kullanıcılarına geniş bir hizmet yelpazesi sunarak günlük hayatın birçok alanında işlemlerini çevrimiçi olarak gerçekleştirme imkânı tanıyor. Gerek kamu kurumları gerekse tüzel kurum ve kuruluşlar da günden güne hizmetlerini e-Devlet’e taşımaya devam ediyor. Vatandaşlar da işlerini daha da kolaylaştırmak, kurumların kapılarına gitmeden işlerini yapıyor.

e-Devlet Kapısı, 2023 yılında rekora imza attı

Türkiye’de e-Devlet sistemi üzerinden sunulan çeşitli hizmetler arasında en çok rağbet gören beş hizmet belirlendi. Vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, E-Devlet Kapısı, Türkiye Noterler Birliği’nin sunduğu hizmetleri kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumların sunduğu bu hizmetler, vatandaşların en çok tercih ettiği işlemler arasında yer alıyor. İşte e-Devlet’te en çok kullanılan beş hizmet ve kullanım amacı:

Bu hizmet sayesinde vatandaşlar, 4A, 4B ve 4C tescil bilgilerini, aylık bilgilerini ve hizmet dökümlerini görüntüleyebilir ve barkodlu belgeler oluşturabilirler.

e-Devlet Kapısı’nda sunulan bu hizmet sayesinde vatandaşlar adlarına tescilli araç plakasına son bir yıl içinde yazılan trafik cezalarını sorgulayabiliyor. Trafik cezalarını öğrenmelerine imkan tanıyan bu hizmet, sıklıkla kullanılan e-Devlet hizmetlerinden biri olarak görülüyor.

Exit mobile version