Ebrar Sitesi’nin enkazından yaralı olarak kurtarılmıştı: Aybüke’nin hastaneye girişi var kendisi ortada yok

Ebrar Sitesi’nin enkazından yaralı olarak kurtarılmıştı: Aybüke’nin hastaneye girişi var kendisi ortada yok

Depreme Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi B Blok’ta eşi Barış Körük (30) ile ikamet eden Fikriye Aybüke Körük (26) enkaz altında kaldı. Fikriye Aybüke Körük enkazdan yaralı olarak kurtulurken eşi Barış Körük’ün cenazesine ise 6 gün sonra ulaşıldı.

İzmir Adnan Menderes Hava Meydan Komutanlığı’na gelen askeri uçaktaki yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilirken yaralılar arasında bulunan Fikriye Aybüke Körük de ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 10 Şubat’ta hastaneye giriş yaptığı öğrenilen Körük, iddiaya göre ayakta tedavi gördükten sonra hastaneden ayrıldı.

Fikriye Aybüke Körük’ün annesi Fadime Gökçe, Adana’dan Kahramanmaraş’a gelerek Ebrar Sitesi B Blok’taki arama çalışmalarını takip etmeye başladı. Çalışmaların 6’ıncı gününde damadı Barış Körük’ün cansız bedeni enkaz altından çıkarılırken kızı bulunamadı.

10 gün boyunca enkazın başında bekleyen anne Fadime Gökçe, bodrum kata inilmesine rağmen kızına ulaşılamayınca polise giderek kayıp başvurusunda bulunmak istedi. Ancak kendisine 5-10 gün sonra başvuru yapması gerektiği söylendi. Bunun üzerine Adana’ya dönen Gökçe, 20 Şubat’ta DNA örneği vererek kayıp başvurusunda bulundu.

Exit mobile version