Edirne’den Hindistan’a ‘fidye’ telefonu: Pakistanlılar ellerini ve ayaklarını bağlayıp rehin aldı

Edirne’den Hindistan’a ‘fidye’ telefonu: Pakistanlılar ellerini ve ayaklarını bağlayıp rehin aldı

Arkadaşları aracılığıyla tanıştığı kişiler tarafından Edirne’ye davet edildi. Emlak işiyle ilgilendiklerini söyleyen kişiler, Radhakrıshnan’a “Bize emlakçılık ve tercümanlık yapacaksın, ayda 180 bin lira kazanacaksın.” dedi.

Bu vaade inanan Radhakrıshnan, otobüsle Edirne’ye geldi ve telefonda konuştuğu kişilerin verdiği adrese gitti. Radhakrıshnan, burada elleri ve ayakları bağlanarak rehin alındı.

Kendisini kaçıranlar, Hindistan’daki ailesini görüntülü arayarak 2 milyon Rupi (yaklaşık 775 bin TL) fidye talep etti. Fidyeyi ödemek için süre isteyen aile, İstanbul’daki arkadaşına ulaşarak durumu bildirdi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, durumun bildirilmesi üzerine harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu, Radhakrıshnan’ın Yancıkçı Şahin Mahallesi, Şeyh Çelebi Camii Sokak üzerindeki bir evde rehin tutulduğu belirlendi.

Gece yarısı düzenlenen operasyonda, rehin tutanlar kaçmaya çalıştı. Çevrede önlem alan polis, 1 kişiyi yolda kaçarken, 1 kişiyi iki apartman arasındaki boşlukta, 1 kişiyi de kömürlükte yakalayarak gözaltına aldı.

Exit mobile version