Ehliyet Alacaklar Elini Çabuk Tutsun: Beklenen Uyarı Bir Anda Geldi, Dikkat Son 4 Gün

Ehliyet Alacaklar Elini Çabuk Tutsun: Beklenen Uyarı Bir Anda Geldi, Dikkat Son 4 Gün

Direksiyon eğitmeni Taner Şide, yeni yönetmeliğin yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesini beklediklerini belirterek, ehliyet almanın daha da zorlaşacağını ifade etti. Adayların kayıt olduktan sonra sınava girip ehliyet almasına kadar geçen sürenin 45 güne kadar çıkabileceğine dikkat çeken Şide, eski yönetmelikle sınavdan geçmek isteyenlerin 15 Ekim’e kadar kayıt yaptırmalarını önerdi.

Şide, sınav süresinin 30 dakikadan 40 dakikaya çıkarılacağını ve adayların başlangıç noktasına park ettikten sonra 10 dakikalık ek bir süre alacaklarını belirtti. Ayrıca, paralel park uygulamasında da yenilikler getirileceğini, adayların tek hamlede park etme hakkı olacağını ve bu hamleleri başarılı bir şekilde gerçekleştiremediklerinde tekrar deneme fırsatlarının olacağını kaydetti.

Sınav parkurunda yapılan değişikliklere de değinen Şide, “Adaylar hem A hem de B yolunda sınav olabilecek. Bu durum, adayların her iki parkurda da çalışmak zorunda kalması anlamına geliyor” dedi.

Şide, eski yönetmelikle ehliyet almak isteyenlerin kayıt için son günlerinin yaklaştığını belirterek, “Ekim ayının 15’ine kadar kayıt yaptırmalılar. Çünkü kayıt olduktan sonra sınav ve ehliyet alma süreci 45 günü bulabiliyor. Kasım’dan itibaren kaydolanların sınavı Ocak ayında olacak ve bu yeni yönetmelikle daha fazla zorlanacaklar. Şu anda çoğu kişi bu durumdan habersiz ve kontenjan sıkıntısı da yaşayabilirler” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version