Ehliyet sahipleri için kritik açıklama geldi! Bunu yapmayanın evine ceza kağıdı gidecek

Ehliyet sahipleri için kritik açıklama geldi! Bunu yapmayanın evine ceza kağıdı gidecek

Popülasyon ve Yurttaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklamalarda, Türkiye ve dünya genelinde tesirli olan salgın nedeniyle yurttaşların yeni tip sürücü evrakları için başvuru edemedikleri popülasyon müdürlüklerinde yoğunluk eksiltilmesi nedeniyle 1 Ocak 2016’dan evvel tertip edilen daha önceki tip sürücü evrakı değiştirme vakitlerinin 31 Aralık 2022 tarihinden 2 sene müddetle uzatıldığı açıklandı.

Buna göre de 1 Ocak 2016 tarihinden evvel tertip edilen ehliyetlerin yenilenmesi için de son gün tarihi 31 Aralık 2022’den 31 aralık 2024’e kadar uzatıldı. Ehliyet yenileme buluşması, Popülasyon ve Yurttaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sayfası üzerinden ya da ALO 199 hattından alınıyor.

Zorunlu belge ve ehliyet yenileme fiyatını yatıran şahısların da yenileme harekâtlarını asıllaştırabilecekleri açıklandı. Ehliyet yenileme buluşması Popülasyon ve Yurttaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün NVİ internet adresi üzerinden ya da ALO 199 hattından alınıyor.

Zorunlu belgeleri ve ehliyet yenileme fiyatını yatıran şahıslar, yenileme harekâtlarını basitçe yapabiliyor.

EHLİYET YENİLEME ZORUNLU EVRAKLAR

Ehliyet yenileme harekâtlarını da yapacak olan bireylerin şu evrakları hazır bulundurmaları gerekmekte:

4.064 TL CEZA

Belirtilen tarihlere kadar da ehliyetini yenilemeyip trafik uygulamasında daha önceki tip ehliyeti olduğu için tanımlanan sürücülerin sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanmaktan ceza alabilecekleri açıklandı.

Mevcut gidişatta ise bu cezanın 4 bin 64 TL olacağı 2024 senesinden sonra bu meblağın çok daha da çoğalacağı belirtildi. Daha Önceki tip ehliyetlerini yeni tip ehliyet ile değiştirecek olan sürücüler toplamda 15 TL ödeme yapacak. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenler, kaybedenler veya çaldıranlar ise toplamda 769 TL ödeyecek.

Exit mobile version