Eksi 32 derece soğuğa bile dayanıyor! Süper meyvede hasat zamanı: Faydası saymakla bitmiyor

Eksi 32 derece soğuğa bile dayanıyor! Süper meyvede hasat zamanı: Faydası saymakla bitmiyor

Konya’nın Meram Yeşil Tekke Mahallesi’nde başlayan aronya meyvesi hasadı, bölgedeki tarımsal kalkınma çalışmalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, aronya fidanı desteği sağlayarak çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Başkan Altay, bu desteğin önemine vurgu yaparak, “Tarımsal desteklemelerimizi ve projelerimizi planlarken, verimliliğin sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Bu sebeple ‘süper meyve’ olarak bilinen aronyanın Konya tarımına kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Konya’nın Meram Yeşil Tekke Mahallesi’nde aronya fidanı desteğinden faydalanan çiftçilerden Hamdi Bildirici, desteklerden yararlanmaya üç yıl önce başladığını belirterek, “Verim güzel, inşallah yeni yıla daha güzel olacak. Fazla emek istemiyor, geçen yıl dört sefer, bu yıl beş sefer suladık. Fazla su isteyen bir meyve değil. Kuraklığa ve dona dayanıklı, -32 derecelere dayanıyor. Aronyada Büyükşehir Belediyemiz bizi çok destekledi. Onun için çok memnunuz, başkanımızdan Allah razı olsun. Bütün çiftçilerimizin yazılıp destek almasını istiyorum. Büyükşehir’imiz destekliyor. Bu desteği verenlere, bu hizmetleri yapanlara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aronya meyvesi, yüksek antioksidan içeriği ile dikkat çekiyor. Antioksidanlar, hücreleri oksidatif strese karşı korurken, aynı zamanda birçok sağlık sorununa karşı koruma sağlıyor. Aronya, antosiyaninler, flavonoidler ve fenolik asitler gibi güçlü bileşenler içeriyor, bu da kanser, kalp hastalıkları ve nörodejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

Aronya meyvesi, kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiler yapıyor. İçerdiği flavonoidler ve antosiyaninler, kan damarlarını genişleterek kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Bu özellikleri sayesinde hipertansiyonun önlenmesine ve kalp krizi riskinin azaltılmasına katkıda bulunuyor. Ayrıca, kötü kolesterol seviyelerini düşürüp iyi kolesterol seviyelerini artırarak damar sağlığını koruyor.

Exit mobile version