Elektriğe gizli zam geldi: 200 Liralık fatura 500 Lira olacak

Elektriğe gizli zam geldi: 200 Liralık fatura 500 Lira olacak

Babuşcu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) aldığı kararla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Son Kaynak Tedarik Tarifesi” limitlerinin güncellendiği ve yeni tarifenin, belirli bir tüketim limitinin üzerindeki abonelerin devlet sübvansiyonu olmaksızın gerçek maliyetler üzerinden elektrik kullanacağını açıkladı. 1 Ocak 2025’ten itibaren konut aboneleri için geçerli limitler yıllık 5 bin kilovatsaate indirilecek. Bu limitin üzerinde kalan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak ve mevcut durumda 200 TL olan bir fatura, 500 TL civarına çıkacak.

Babuşcu, Türkiye’de yaklaşık 45 milyon konut elektrik abonesi bulunduğunu ve bu durumdan yaklaşık 10 milyon konut abonesinin etkileneceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da benzer bir açıklamada bulunarak, yüksek gelir grubundaki tüketicilere gerçek maliyetlerin yansıtılmasının daha doğru olduğunu ifade etti. Bayraktar, dar gelirli vatandaşların desteklenmeye devam edileceğini, ancak yüksek tüketim yapan abonelerin gerçek maliyetleri karşılayacakları bir model üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

Exit mobile version