Elektrik Sayaçlarını Bu Tarihe Kadar Değiştirmeyen Yandı: Tek Tek Sökülecekler

Elektrik Sayaçlarını Bu Tarihe Kadar Değiştirmeyen Yandı: Tek Tek Sökülecekler

YENİ SİSTEMİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), akıllı sayaçların geçmişe dönük verilerini de içerecek şekilde takip edilebilmesini sağlayacak mobil uygulamayı 1 Ekim 2024’e kadar geliştirecek. Elektrik dağıtım şirketlerinin de bu uygulama için gerekli verileri EPİAŞ’a iletecek altyapıyı aynı tarihe kadar oluşturmaları gerekiyor.

Ayrıca, dağıtım şirketleri tarafından 1 Haziran 2025’ten itibaren tedarik edilecek tüm akıllı sayaç, modem, merkezi haberleşme yazılımları ve veri yoğunlaştırıcıların birlikte çalışabilirlik ilkesine uygun olması zorunlu hale getirilecek.

MASS, akıllı elektrik sayaçları aracılığıyla Türkiye genelindeki elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçların bu sisteme entegre edilmesiyle oluşturulmuş bir yapı olarak öne çıkıyor. Uygulama sayesinde, elektrik sayacı ve merkezi yazılım arasında sağlanacak iki yönlü iletişim ile tüketim verileri doğrulanarak saklanabiliyor. MASS, modem, merkezi haberleşme yazılımı, haberleşme protokolü, veri yoğunlaştırıcı ve kullanıcı mobil uygulamasından oluşmaktadır.

Exit mobile version