Elini ısıran balıkla arkadaş oldu! Taşları birbirine vurarak çağırıyor eliyle beliyor – Ankaragündem

Elini ısıran balıkla arkadaş oldu! Taşları birbirine vurarak çağırıyor eliyle beliyor – Ankaragündem

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Konyaaltı Sahili açıklarında öğrencileriyle birlikte eğitim dalışı gerçekleştirmiş ve dalış esnasında bir domuz balığını midye ile beslemişti. Gökoğlu’nun elinden midyeyi yiyen Domuz balığı kendisini besleyen profesörün de parmağını ısırıp kanatmıştı.

Aynı noktadan öğrencileriyle birlikte tekrar dalış yapan Prof. Dr. Gökoğlu, iki taşı birbirine vurarak elini ısıran domuz balığını çağırdı. Gökoğlu’nun yanından ayrılmayan domuz balığı kendisine ikram edilen midyeleri yedi.

Gökoğlu, balıkla arkadaş olduklarını belirterek, “Taşı boruya vurduğumuz an hemen kendisi geliyor. Bizden yiyecek istiyor. Bazen yiyecek getiriyoruz, bazen de bölgemiz için iyi bir tür olmayan istilacı midye türlerinden veriyoruz. Bize iyice alıştı, içimizden biri oldu artık. Her zaman bize gelip sataşıyor” dedi.

Gökoğlu’yla birlikte dalış yapan öğrenci Enes Arda Akgün de, “Hocamız taşla boruya vurarak ses çıkardığında hemen yanına geliyor. Geliyor ve seviyoruz onu. Yaklaşık 3-4 aydır bizimle. Yem vermezsek ısırmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ankaragündem.com

Exit mobile version