Emekli maaş zammı sonrası belediyelerden müjde! “Emekli Halk Kart” için tarih belli oldu

Emekli maaş zammı sonrası belediyelerden müjde! “Emekli Halk Kart” için tarih belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına göre, Emekli Halk Kartı, emeklilere yönelik sosyal yardımları genişletmeyi ve kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu kart, gıda alışverişleri, doğal gaz ve su faturası ödemeleri gibi alanlarda kullanılabilecek.

Uygulama için özel bir birim olan SODEM’de çalışmalar başlatıldı ve kartın işleyiş prensipleri belirleniyor. Ayrıca yönerge hazırlığı ve yeni logo tasarımı gibi adımlar da atılıyor.

Emekli Halk Kartı, gıda alışverişlerinde ve temel ihtiyaçların karşılanmasında kullanılabilecek. Ayrıca kart, CHP’li belediyelerde zaten var olan sosyal yardım kartlarıyla entegre edilerek kullanılacak.

Uygulama, nüfusa göre kademelendirilmiş bir şekilde hayata geçirilecek. İlk etapta nüfusu yoğun olan il ve ilçelerde uygulanacak olan kart, zamanla daha küçük yerleşim birimlerine de yayılacak.

CHP belediyeleri, Emekli Halk Kartı’nın yanı sıra kent lokantaları açılması, gıda bankalarının kurulması ve sosyal tesislerin sayısının artırılması gibi sosyal hizmetleri de sürdürecek.

Exit mobile version