Emekliler üzülmeyin, müjde kulislerden geldi! Önümüzdeki birkaç gün içinde açıklayacaklar

Emekliler üzülmeyin, müjde kulislerden geldi! Önümüzdeki birkaç gün içinde açıklayacaklar

Açıklanan verilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı %25,73 olarak belirlendi. Memur ve memur emeklileri için ise bu oran %19,31 oldu. Hükümet tarafından refah payı ile ilgili net bir açıklama yapılmazken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %24,73’lük zam oranının ardından “sıfır zam” tehlikesi gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili birkaç gün içinde bir açıklama yapabileceğini belirtti ve refah payı için olası oranları paylaştı.

Sözcü TV yayınında konuşan Dilek Ete, “Önümüzdeki birkaç gün içinde açıklama yapılabilir. Cumhurbaşkanı’nın eğer bununla ilgili baskılar artar, gündemde tutulursa emekliler için yüzde 24.73’lük zamda düzenleme yapılacağını düşünüyorum. Çünkü SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 24.73 enflasyon farkı ocak 2024’teki alım gücü bile değil. ‘Oran yüzde 24.73 çıktı bizde yüzde de 5 refah payı veriyoruz’ diyebilirler. Yuvarlayacaklar yukarı doğru” dedi.

Ete, emeklilerin aldığı maaşın sosyal yardım niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Emekli sosyal yardım niteliğinde bir aylıkla yaşıyor. 8 bin TL, 9 bin TL kök aylık gibi bir ucube sistemi 2019’da Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatının içine yerleştirdiler. Bu kabul edilebilir bir rakam değil” diye konuştu.

Exit mobile version