En yalnız ev seçildi, gitmesi 2 saat sürüyor! Sadece Mayıs ve Temmuz ayında gidilebiliyor!

En yalnız ev seçildi, gitmesi 2 saat sürüyor! Sadece Mayıs ve Temmuz ayında gidilebiliyor!

Skalmen Adası alıcıların heyecanını zirveye taşıdı. Mülk 89.000 Euro’luk bir fiyata satışa çıkarılırken adanın popülerliği nedeniyle bir ihale başlatıldı. Andreas Bjarøy ve eşi Mona Kruse Bjarøy, 36.000 £’lık piyasa değerinin neredeyse 2,5 katı fiyatına adayını satın aldı.

1907 yılında inşa edilen ve ünlü kaşif Roald Amundsen’in keşif gezisine katılan Anton Lund tarafından kullanılan deniz feneri son 20 yıldır terk edilmiş bir durumda alıcılarını bekliyordu. Tamamen restore edilmesi beklenen yapının yeni sahipleri ise Andreas ve Mona olduğu binayı inceleyerek ciddi bir plan süreci oluşturan çift belediye ve diğer yetkililerle işbirliği içerisinde projeleri gerçekleştirecek.

Deniz fenerini tamamen yenilemeyi planladıklarını söyleyen Andreas, ek masraflarını da kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bölgenin en iyi durumda olmasını sağlamak için elinden gelen her şeyi planladıklarını söyleyen Andreas hedefe ulaşmak için gereken adımları atmaya kararlı olduklarını söyledi. Norveç’in tarihi ve kültürel bir mirası olarak görülen deniz feneri, yeni sahipleri tarafından yapılacak olan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden canlandırılacak.

Exit mobile version