Erbakan: Savunma sanayii teklifi tümden geri çekilmeli

Erbakan: Savunma sanayii teklifi tümden geri çekilmeli

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni eleştiren Erbakan, iktidarın kredi kartı limitinden de vergi toplayacak duruma geldiğini söyledi.

Söz konusu kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinin ertelendiğini anımsatan Erbakan, bunu olumlu bulduklarını söyledi. Erbakan, “Bu teklif tümden geri çekilmeli, savunma sanayimiz için de vatandaşa ilave yük getirmeden yeni kaynaklar bulunmalı” ifadesini kullandı.

Savunma sanayi için paranın milletten toplanmaması gerektiğini vurgulayan Erbakan, bunun “imtiyazlı holdinglere vergi muafiyeti çıkarmayarak, haksız kaynak aktarımını durdurarak yapılması gerektiğini” ifade etti.

Erbakan, 10 ay önce şans oyunlarından savunma sanayine aktarılan payın yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldüğünü hatırlattı.

Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti milletvekilleriyle el sıkışmasına ilişkin soru üzerine siyasette kutuplaşma olmaması gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti:

“Bu gibi girişimlerin, diyaloğun faydalı olacağını ifade ediyoruz. Atılacak adımlarda da devletimizin kırmızı çizgisinin muhafaza edilmesi son derece önemli. Terör örgütünün uygulamalarına karşı tavrımızda değişiklik olması mümkün değildir. Kırmızı çizgilerimizden taviz vermeden, siyaset içinde bu tür müzakerelerin yapılması elbette faydalı olacaktır.”

Bir gazetecinin Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasaya ilişkin sözlerini sorması üzerine Erbakan, Kurtulmuş’un bilimsel, entelektüel bir tartışma başlattığını söyleyerek şöyle konuştu:

Exit mobile version